Independent professional in branding and visual identity.

Re-Branding Ready To School

INPUT:

Het bedrijf: Ready to school. Particuliere huiswerk-begeleider met als ambitie meer zelfvertrouwen in de klas. Dat geldt voor zowel de leerlingen als de docenten in opleiding, doordat zij als private organisatie tussen de leerlingen en de onderwijsinstellingen in staan zijn ze in staat om welvoegelijk de perceptie op onderwijs voor jongen mensen te verbeteren waardoor er betere resultaten worden behaald over de volledige linie. 

Ambitie: Het herladen van het merk Ready to school om te professionaliseren in hun externe communicatie & perceptie. Het ondersteunen van verdere werving van leerlingen en student-docenten. Aansluiting vinden bij de onderwijsinstellingen in de regio Breda, Tilburg & Eindhoven. 

 

OUTPUT:

Concept:

Education with a personal touch

Om de identiteit breder te trekken als alleen huiswerk beglijding is gekozen om een zin te formuleren die verder rijkt en onderwijzen als uitgans punt neemt. die jullie dienst ook al als een stukje persoonlijke toevoeging / ontwikkeling ziet. toevoeging aan de dienst van de school (partner) ontwikkeling van de docent (middel) en toevoeging / ontwikkeling van het persoonlijke traject van de studenten. steekwoorden hierbij zijn: Persoonlijk, Levensvreugde, Divers, Karakter & Menselijk 

Design: professionaliseren en tegelijkertijd breder draagvlak bij de doelgroep door middel van vereenvoudiging. in vormgeving betekend dat de zoektocht is geweest naar het snijvalk van het institutionele en het menselijke. dit is tot uiting gekomen in het huisstijl-systeem getiteld The bottom line. “The bottom line” het belangrijkste gedeelte uit een boodschap. Wat breder geïnterpreteerd is dat jullie helpen met focussen en het geven van richting in het leven van een leerling en een student docent. Het totale visuele plaatje ademt the personal touch en benadrukt het belangrijkste. dit in combinatie met de kleuren herinterpreteren en eenvoudiger toegepast. vormt een identiteit die zich thuis voelt binnen de duale doelgroep.