Independent professional in branding and visual identity.
swkls4.jpg

Re-Branding Swkls

INPUT:

Het bedrijf: Het voormalige Ronald Swinkels Architects. Architecten bureau gespecialiseerd in particuliere woning bouw voor het midden segment van de markt. Het Bureau laat zich definiëren

door het creëren van hoogwaardige woonbeleving met modernistische invloeden.

 

Ambitie: Doormiddel van totale Re-branding een op korte termijn een specifiekere doelgroep aanspreken. Op lange termijn ruimte bieden voor ontwikkeling richting de woningbouw markt.

 

OUTPUT:

Naming: De behoefte van de naamsverandering komt voort uit het feit dat de vorige naam een doelgroep (voornamelijk particulieren met een boerderij wens) aansprak die niet opzoek was naar met welke visie het architectenbureau ontwerpt maar meer naar voor welke prijs en of die hun eigen visie vorm kon geven. De nieuwe naam moet opdrachtgevers aanspreken die op zoek zijn naar co-creatie en die opzoek zijn naar een visie om een optimale woonbeleving te creëren met een enigszins modernistische benadering. 

Tevens moet de nieuwe naam mogelijkheden bieden om de doelgroep te vergroten. Van alleen particuliere woningbouw naar projectwoningen en appartementencomplexen. 

Daardoor is na onderzoek de behoefte uitgekomen om enerzijds afkomst vast te houden/te reflecteren en anderzijds te moderniseren te abstraheren en door eenvoud toekomstige mogelijkheden te laten zien/ vergroten. 

Waar Ronald Swinkels Architetects veel afkomst reflecteert is het weinig modern, abstract, en inspiratievol. De volledige tegenhanger hiervan zou iets als S-Architects kunnen zijn maar dat toont amper afkomst. 

Door middel van het abstraheren van de huidige naam naar een minimaal aantal karakters is een manier gevonden om een reflectie van afkomst te combineren met een bepaald niveau van abstractie om richting en vorm te geven aan de toekomst. Waardoor de naam zich op een spanningsveld richting de toekomst bevindt en het bedrijf schaalbaar is geworden. 

Concept:

Collabotecture

Een combinatie van samenwering (collaboration) en architectuur (architecture). De samenvoeging belichaamd meteen de identiteit van het bedrijf: maximale woonbeleving creëer je met de gebruiker (variërend van aanbouw tot appartementencomplex). Samen creëren is de sleutel tot de visie voor de identiteit. 

Design: Met het visuele onderbewuste, dialoog opbouwen waardoor de kijker / aanschouwer betrokken wordt bij de identiteit zelf. Daarmee bouw je een niveau op en ben je een gesprek aangegaan. Waardoor de juiste doelgroep zich aangetrokken zal voelen, de dialoog is de snelste manier van levelen en ontdekken of er een klik is.

Het lettertype is de kern van de identiteit, het bevat alle aspecten en is het toppunt van dialoog. De gedestilleerde variant van de naam Swinkels gecombineerd met letters die esthetisch interessant zijn maar nog niet af. Waardoor de aanschouwer ze razend snel zelf invult (zoals het bouwen van een huis samen de contouren schetsen en de gebruiker zal het door gebruik zelf invulling gaan geven wat de beleving van het product “af” maakt). 

De open benadering geeft ook de mogelijkheid om de lijnen in het lettertype op verschillende plaatsen door te trekken om de context bij het verhaal te betrekken en zo een compleet verhaal verteld.